Direct naar de inhoud.

Op bezoek bij coffeeshop Wiz-Art

  • door:
  • op:

EvelienRTVS – Softdrugs, vaak negatief in het nieuws. Ging het niet over de wietpas dan wel over illegale hennepkwekerijen. Hier wilden we eens dieper induiken. Op woensdag 9 januari togen Bert Jan en Arjan voor een nieuwe aflevering ‘Brinkman en Plat op je deurmat’ naar de plaatselijke Coffeeshop “stichting Wiz-Art”.  De coffeeshop is gehuisvest in een monumentaal gebouw aan de Handelsstraat in Stadskanaal maar hoe ziet het er nu eigenlijk van binnen uit? En wat kun je er verwachten? In deze reportage laten we je kennismaken met de coffeeshop waar naast het kopje koffie ook cannabis gerookt mag worden. Je kunt er dus wiet kopen of roken want cannabis (hasj en wiet)  in coffeeshops worden namelijk gedoogd in Nederland. Er zijn echter wel een aantal strikte voorwaarden voor de coffeeshops waaraan ze zich moeten houden.

De belangrijkste voorwaarden zijn:

WizArt grootEr mag niet meer dan 5 gram wiet per persoon per dag worden verkocht. Er mag geen alcohol worden geschonken. Er mogen geen harddrugs worden verkocht. Er mag geen wiet verkocht worden aan minderjarigen. Er mag geen reclame voor drugs gemaakt worden.

Dat laatste doen we dus ook niet want we willen met deze reportage alleen aantonen hoe zoiets er bij ons in Stadskanaal uitziet. Als lokale omroep wilden we daarom eens een kijkje nemen en in conclaaf gaan met de beheerders van de stichting. Wat ons opviel was dat de coffeeshop er bijzonder netjes uitzag. Zowel van binnen als van buiten. Menig ‘normaal’ café kan hier een voorbeeld aan nemen. Met de beheerder Evelien Huizing en René Slikker spraken we af om geen bezoekers (gasten/klanten) te filmen. Om de privacy te waarborgen. Overigens niks mis met de bezoekers die wij zagen. Gewoon vriendelijke mensen.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal