Direct naar de inhoud.

Gemeente Stadskanaal maakt zich op voor Sinterklaas.

  • door:
  • op:

SinterklaasSTADSKANAAL – Sinterklaas is al bijna weer in het land en de plaatsen in de gemeente Stadskanaal maken zich weer op voor deze gezellige tijd. Aanstaande zaterdag is de landelijke intocht van Stadskanaal, maar de goedheiligman zal een week later, op zaterdag 23 november, zijn opwachting maken in Stadskanaal.

Zoals elk jaar zal de sint arriveren per trein op het STAR station in Stadskanaal. Dat zal om ongeveer kwart voor 1 zijn. Van daaruit zal hij met de Snikke naar het centrum varen (vertrek bij de STAR om ongeveer half 2), om bij Santing weer van de boot af te stappen. Van daaruit zal de stoet naar het Raadhuisplein gaan, waar Bert & Bert de kinderen vermaken tot de aankomst van de goedheiligman om ongeveer kwart voor 3. De sint zal daar worden ontvangen door o.a. burgemeester Galama en voorzitter van de handelsvereniging de heer Havinga.

De winkels in Stadskanaal hebben extra koopavonden in de sinterklaasperiode, te weten op dinsdag 3 december (een beperkt aantal winkels; in ieder geval Intertoys, Xenos, Zuzz & Zo en de HEMA) en woensdag 4 december (alle winkels tot 21.00 uur)

In Musselkanaal zal de sint ook aankomen op zaterdag de 23e en wel in de Willem Diemerstraat om ongeveer 13.15 uur.

Op 23 november om 13.30 uur komt de goedheiligman weer aan bij de haven aan de Kampweg in Onstwedde. Om 14.45 begint het gratis toegankelijke grote Sinterklaasfeest in De Brinkhof aan de Dorpsstraat 6, nadat hij in een koets en vergezeld van de Beukenhofexpress een tochtje door het dorp heeft gemaakt.

In Alteveer komt de goedheiligman ’s morgens al vroeg aan. Start van de Intocht is om 9.30 uur bij het bord Tange. Daarna begint om 10:30 uur het voorprogramma van het Sinterklaasfeest in de Drijscheer. De zaal is om 10.15 uur open. Kinderen tot 6 jaar mogen een ouder/verzorger meenemen, oudere kinderen mogen worden gebracht of zelf naar de Drijscheer komen. Wanneer de kinderen binnen zijn gaan de deuren van de Drijscheer op slot, zodat de kinderen zich vrij kunnen bewegen in het gebouw.
Om 12.00 uur is het Sinterklaasfeest afgelopen en mogen de kinderen weer naar huis.

Foto: Ronny Wiekenkamp – regio-events



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal