Direct naar de inhoud.

Stadskanaal gaat door met harde aanpak wiettelers en softdrugs

  • door:
  • op:
Hennep
Hennep

STADSKANAAL – De (harde) aanpak van thuistelers van wiet en softdrugs blijft onveranderd in de gemeente Stadskanaal. Dat staat vandaag te lezen in het DvhN.

Deze uitspraak deed  burgemeester Baukje Galama afgelopen maandagavond in de raadsvergadering die ook live te horen was via RTV Stadskanaal. Fractievoorzitter D66- Stadskanaal, Klaas Pals, was enigszins teleurgesteld in de uitspraak van Galama.

Het heeft allemaal te maken met een 26-jarige man uit Musselkanaal die de gemeente voor drie maanden op straat wilde zetten omdat er in zijn huis een kwekerij met 38 hennepstekjes en 40 hennepplanten was ontdekt. De gemeente draaide de maatregel later, wegens verzachtende omstandigheden, terug tot zes weken. De rechtbank oordeelde deze maand dat ook deze straf nog veel te zwaar was. De man hoefde zijn woning niet uit zo oordeelde de rechter. Een fikse waarschuwing was voldoende geweest omdat het de 1e keer was dat de man werd betrapt op het kweken van wiet.

Raadslid Pals is van mening dat de gedane uitspraak van de rechter voldoende aanleiding is om het strenge beleid van de gemeente  bij te stellen. Burgemeester Galama wil daar echter niets van weten en antwoordde tijdens de gemeenteraadsvergadering liever een keer op de vingers getikt te worden door de rechter, dan dat ‘we’ niet meer durven op te treden. “We zijn bezig drugs- criminaliteit te bestrijden. Ik voorkom graag dat wietkwekerijen in huissituaties ontstaan. Zolang de raad niet anders wil, ga ik door met handhaven”, aldus de burgemeester.

Eerder dit jaar stemde de gemeenteraad nog in met een strenge aanpak van handel en teelt in softdrugs.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal