Direct naar de inhoud.

Straalverbinding studio’s RTV Stadskanaal en Radio Westerwolde

  • door:
  • op:
Straalverbinding
Straalverbinding

STADSKANAAL/VLAGTWEDDE – Er komt een digitale 2- weg straalverbinding tussen de lokale omroepen RTV Stadskanaal (RTVS) en Radio Westerwolde (RWW). Dat zijn de omroepbesturen deze week overeen gekomen. Met de digitale 2-weg verbinding via de ether worden Stadskanaal en Vlagtwedde aan elkaar gekoppeld en zijn op deze manier (zonodig) 24 uur per dag met elkaar verbonden. Het grote voordeel van een straalverbinding is dat hiermee nauwelijks tot geen vertraging meer zal gaan optreden. Op dit moment wordt er een stream gebruikt wat altijd met vertraging overkomt. Bovendien is een verbinding via internet minder betrouwbaar en afhankelijk van derden.

Radio Westerwolde en RTV Stadskanaal hebben afgesproken meer te willen gaan samenwerken met (live)radioprogramma’s maar ook op redactioneel gebied. Hiervoor is dus een stabiele, snelle en betrouwbare 2-weg verbinding noodzakelijk. Vlagtwedde en Stadskanaal liggen 15 km uit elkaar (via de weg). De straalverbinding (rechte lijn) zal ongeveer 10 km moeten overbruggen.

Er is lang nagedacht om te investeren in een dergelijke straalverbinding. Dat komt mede door de onzekerheid en de trage besluitvorming van de overheid omtrent de gemeentelijke herindelingen in zuidoost Groningen. Mogelijk dat er 1 of 2 nieuwe gemeenten in Zuidoost Groningen gaan ontstaan voor 2018. In beide gevallen blijft de verbinding echter noodzakelijk om in een dergelijk groot verzorgingsgebied de (regio)studio’s te verbinden. Of het nu gaat om fusie-omroep of als een zelfstandig lokaal cq streekstation.

[ Lees ook mediamagazine: semsland.nl en de website van Radio Westerwolde  ]

RTVS en RWW willen meer samenwerken
RTVS en RWW willen meer samenwerken

 



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal