Direct naar de inhoud.

Begripvoller met elkaar omgaan tijdens discussies windmolens

  • door:
  • op:
Windmolen clusters Drentse Monden
Windmolen clusters Drentse Monden

2e EXLOERMOND – Het opstootje bij een informatieavond over de komst van windmolens in de Veenkoloniën afgelopen woensdagavond, was helemaal niet nodig geweest. Als de demonstranten die buiten stonden maar hadden geweten wat er aan de hand was. Dat zegt burgemeester Marco Out van Borger-Odoorn vandaag via RTV Drenthe.

De informatiebijeenkomst was bij een zalencentrum in 2e Exloërmond. Inwoners van het gebied zijn tegen de komst van het windmolenpark en vinden dat er te weinig naar ze wordt geluisterd. Een deel van die tegenstanders verzamelden zich voor de deur van het zalencentrum. Toen ze naar binnen wilden gaan werden ze tegengehouden door enkele portiers. Er ontstond een worsteling waarbij flink geduwd en getrokken werd. Uiteindelijk mochten de actievoerders alsnog naar binnen.

Burgemeester Out: “Wat je vooral merkt is dat mensen hun emotie en gevoel kwijt moeten kunnen. Woensdag ontstond even een moment dat dat niet ging gebeuren. Dat had gisteren begripvoller kunnen worden opgelost”. Out hoopt dat de initiatiefnemers van de parken, het ministerie en de provincie eindelijk begrijpen dat er geen ‘overkill’ aan windmolens moet ontstaat. Bovendien moeten ze er veel meer van kunnen profiteren.

 



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal