Direct naar de inhoud.

Lawaaidemonstratie SP Stadskanaal tegen bezuiniging en ontslagen

  • door:
  • op:
Evert Idema
Evert Idema

STADSKANAAL – Op maandag 3 november is er een belangrijke raadsvergadering waarin o.a. gesproken wordt over de begroting 2015 en de voorgenomen bezuinigingen in de huishoudelijke hulp. Dit voornemen treft ongeveer 1300 (vooral oudere) huishoudens. Voor huishoudelijke hulp of verzorging is men vanaf 2015 aangewezen op de markt, zichzelf of op familie (mantelzorgers).

“Deze bezuinigingen treffen 1 op de 10 mensen in onze gemeente”,  laat de SP Stadskanaal weten. Hier is de partij het niet mee eens en om dit aan te tonen heeft de SP stadskanaal een lawaaiprotest georganiseerd voorafgaand aan de gemeenteraadsvergadering. Deze start meestal rond 19.30 uur. Dus het protest zal rond de klok van 19.00 uur beginnen.

Met het lawaaiprotest tegen de bezuinigingen wil de SP Stadskanaal ook een vuist maken voor de 290 tijdelijke arbeidskrachten van Wedeka wiens contract niet verlengt zal worden. Enkele weken geleden schetste SP-fractievoorzitter Evert Idema al de hopeloze vooruitzichten voor deze mensen via RTV Stadskanaal. Hij deed dit in het radioprogramma S-express. Idema stelde toen dat het allemaal te triest voor woorden was en dat er zo niets van Wedeka overblijft.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal