Direct naar de inhoud.

Veel bezoekers radioconcert B. J. Hegen en bluesband

  • door:
  • op:
Be Hegen Bluesband
– Bé Hegen – gitaar, zang en bluesharp
– Frans Többen – bas
– Hank van der Veen – drums
– Jan Warntjes – piano

RTVS – (video) Afgelopen vrijdagavond trad B.J. Hegen met zijn Bluesband live op in de vrijdagavond radioshow de ‘S-Express’. Het was een geweldig “huiskamerconcert” voor zowel de luisteraars op de radio als de gelukkigen in de studio. B.J. Hegen, inmiddels de zeventig gepasseerd, voelt zich nog als een vis in het water met een gitaar in handen.

Zijn muzikale reis begint eigenlijk al in de jaren 50. Beïnvloed door de toen geldende muzikale normen gaf hij zich langzaam over aan de (pop)muziek. Ondertussen kwam Bé in aanraking met de blues en daarin werd hij aangetrokken door de vertolkers van de Chicagostijl waaronder favoriete exponenten als Johnny Young en John Little John. B.J. Hegen kende overigens diverse bezettingen. De hele levensloop van deze legendarische Drentse blueszanger met al zijn bands kun je lezen op de prachtige website ‘standingatthecrossroads‘ van RTVS-blues presentator Bert Visscher. Een regelrechte aanrader!

Afgelopen vrijdag trad B.J. Hegen op met zijn geheel nieuwe bluesband. Bijna een uur lang genieten geblazen voor de fans die voor een volle studio 2 zorgden.  Kijk en luister mee hoe dat ging. We hebben twee nummers op een rij gezet. De schuif-techniek werd (zoals altijd) verzorgt door Eurodisc.

B.J. Hegen ‘live’ vrijdagavond 21 november:

 



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal