Direct naar de inhoud.

Cliënten huishoudelijke hulp Stadskanaal krijgen op maat geschreven beschikking

  • door:
  • op:
foto: ouderenjournaal.nl
foto: ouderenjournaal.nl

STADSKANAAL – Het college van Stadskanaal gaat vanaf 1 januari toch de schoonmaak aan de reguliere markt overlaten. Dit geldt ook voor wassen, vouwen en boodschappen doen. Het al eerder genomen college besluit blijft hiermee gehandhaafd.

Wel zal de gemeente nu met alle cliënten huishoudelijke hulp een keukentafelgesprek gaan voeren om ieders individuele situatie te beoordelen. Pas na dat gesprek volgt de beschikking, waarna de overgangstermijn aanvangt. Het spreken van alle cliënten zal in januari beginnen en naar verwachting enkele maanden in beslag nemen. De gemeente zal nog deze week een informatieve brief over deze procedurewijziging naar alle cliënten sturen. Volgens wethouder Hamster zitten er financiële consequenties vast aan het nieuwe besluit. Deze worden in januari in een raadsvoorstel uiteengezet.

SP Stadskanaal fractie voorzitter Evert Idema is blij dat zijn ingediende motie tijdens de laatste raadsvergadering en de eerder ingediende motie van de coalitiepartijen op 3 november de ogen heeft geopend bij het College van B en W. “In mijn optiek zaten ze niet in de werkelijke wereld en moest er eerst een rechter hun vertellen dat ze domme dingen doen net als eerder het Wedeka dossier”, aldus Idema. Volgens Idema betekent dit veel voor de ambtelijke organisatie, eerst de gesprekken voeren en dat is logistiek gezien best een enorme klus, dan niet meer een eenvoudige beschikking die voor iedereen hetzelfde is, maar juist een op maat geschreven beschikking die zoals het nu lijkt nogal wat tijd in beslag gaat nemen. Idema:  “Dus alles schort ook nog eens op voor de cliënten”.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal