Direct naar de inhoud.

Twee gewonden bij woningbrand in Musselkanaal

  • door:
  • op:
Foto: M. Dol - RTV-S
Foto: M. Dol – RTV-S
Foto: M. Dol - RTV-S
Foto: M. Dol – RTV-S

MUSSELKANAAL – Bij een woningbrand in Musselkanaal zijn dinsdagochtend twee bewoners gewond geraakt. Ze hebben rook ingeademd en zijn daarom voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Het gaat om een vrijstaande woning aan de Schoolstraat. Het vuur woedt op de benedenverdieping. De brand is inmiddels zo groot dat de brandweer niet meer naar binnen kan. Daarom wordt de brand van buitenaf bestreden.

Update 9:05 uur:
Inmiddels komen de vlammen aan alle kanten uit de woning, die als verloren moet worden beschouwd. Er komt veel rook vrij. De brandweer adviseert daarom buurtbewoners ramen en deuren te sluiten en ventilatiesystemen uit te schakelen.

Tekst: RTV Noord

Officieel bericht Brandweer Groningen:

Op dinsdagmorgen 10 februari jl. heeft brand een vrijstaande woning aan de Schoolstraat in Musselkanaal verwoest. De melding van het incident kwam rond 08.00 uur binnen bij Meldkamer Noord-Nederland.

Bij aankomst van het brandweervoertuig van Stadskanaal brandde het beneden in de woning. De blusploeg is gelijk naar binnengegaan en kon de vuurhaard aanvankelijk blussen. De brand had zich echter al verspreid in de woning, tussen het plafond en isolatiematerialen. Hierdoor kon de brand niet meer worden gehouden en was het voor de brandweer niet meer veilig in de woning. Daarop werd de hoogwerker opgeroepen en is de brand verder van buitenaf bestreden. De posten van Stadskanaal en 2e Exloërmond konden helaas niet voorkomen dat de woning uitbrandde.

Rook en asbest
Bij de brand is naast rook ook asbest vrijgekomen. Doordat de brand, na de eerste blussing in de woning, weer oplaaide ging dit gepaard met veel rook. De omgeving is geadviseerd uit de rook te blijven en bij hinder van de rook ramen en deuren te sluiten en zo mogelijk mechanische ventilatie af te schakelen. In samenwerking met de gemeente Stadskanaal doet een gespecialiseerd bedrijf onderzoek naar de vrijgekomen asbest door het verspreidingsgebied te bepalen en het asbest op te ruimen. De gemeente informeert omwonenden in het gebied hierover.

Omstreeks 10.15 uur kon het sein ‘brand meester’ worden gegeven. Ten tijde van de brand is de Schoolstraat afgesloten geweest voor het verkeer en waren er waren geen personen aanwezig. De bewoners konden zelf tijdig de woning verlaten. Uit voorzorg zijn de twee bewoners wel door ambulancepersoneel meegenomen naar het ziekenhuis, in verband met rookinhalatie. De oorzaak van de brand is onbekend. Het nablussen kan nog enige tijd duren.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal