Direct naar de inhoud.

Campinghouder Diedel vreest teloorgang door subsidie camper Spoordok

  • door:
  • op:
Haven spoordok Musselkanaal
Haven spoordok Musselkanaal

MUSSELKANAAL – (reportage door Jan Brester) – Gasten van camperplaats en haven het Spoordok in Musselkanaal kunnen vanaf komend vaarseizoen gebruik maken van een wasmachine en een droger. Dat heeft de gemeenteraad deze week besloten. Ook kunnen ze gebruik maken van een beveiligde Wifi voorziening. De totale voorziening kost zo’n slordige 31.000 euro.

 

Gemeenteraad

Afgelopen maandag nam de gemeenteraad het voorstel van het College over met uitzondering van Klaas Pals van D66 Stadskanaal. Hij nam het op voor een ondernemer uit Musselkanaal die ook een camping runt aan de Telefoonweg enkele kilometers verder. Volgens de eigenaar Mario Diedel en Klaas Pals van D66 is hier sprake van concurrentievervalsing. Er wordt namelijk subsidie verleend aan camperplaats het Spoordok, die door de lokale overheid wordt geƫxploiteerd terwijl de exploitant van de camping aan de Telefoonweg zijn eigen broek moet hooghouden.

Archieffoto: Gemeenteraad Stadskanaal (F: RTVS)
Archieffoto: Gemeenteraad Stadskanaal (F: RTVS)

De voorzieningen aan het Spoordok worden nog aangebracht voor de start van het vaarseizoen. Door deze voorzieningen juist dit jaar nog aan te brengen kunnen ook de bezoekers van de Landelijke Vereniging voor het Belang van het Historisch Bedrijfsvaartuig (LVBHB) er gebruik van maken in het kader van de viering van 250 jaar het Stadskanaal en 400 jaar Semslinie.

RTVS verslaggever Jan Bresters was aanwezig tijdens de raadsvergadering en sprak met Mario Diedel en met Klaas Pals van D66

 

 

 

 

 

 



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal