Direct naar de inhoud.

Inloopbijeenkomst het Nije Daip Nieuw-Buinen

  • door:
  • op:

MFA NoorderbreedteNIEUW BUINEN – Op dinsdag 10 maart houden Lefier en gemeente een inloopbijeenkomst voor omwonenden over de concrete plannen voor de uitvoeringsfase van het project het Nije Daip in Nieuw-Buinen. Gemeente Borger Odoorn en Lefier presenteren de plannen voor project het Nije Daip dinsdag 10 maart in MFA Noorderbreedte, Noorderdiep 127 in Nieuw-Buinen. Tijdens deze bijeenkomst van 20.00 tot 21.00 uur kunnen omwonenden kennis nemen van de plannen, tekeningen bekijken en vragen stellen aan medewerkers.

De herstructurering  omvat naast het bouwen van 22 nieuwe woningen en het verbeteren van 119 woningen, diverse werkzaamheden in het openbaar gebied. De riolering wordt vervangen, er wordt een nieuwe watergang gegraven, de wegverharding wordt vervangen en het gebied wordt ingericht als 30 km zone. Ook worden de huidige speeltuin verplaatst, de openbare verlichting aangepast en nieuwe groenvoorzieningen aangelegd.

Gemeente en Lefier willen omwonenden de mogelijkheid bieden om hun mening te geven over de plannen voor de herstructurering. Hiervoor kunnen bezoekers een tipformulier invullen met suggesties voor de uitwerking van de plannen. Verder is Eco Oostermoer aanwezig om uitleg te geven over de mogelijkheden van glasvezel.

Wethouder Freek Buijtelaar: “De plannen voor Nieuw-Buinen geven de omgeving een prachtige nieuwe aanblik. Zeker als straks het nieuwe diep er ligt. Ik nodig alle omwonenden dan ook van harte uit om gebruik te maken van de mogelijkheid om hun wensen kenbaar te maken en zich te laten informeren.”



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal