Direct naar de inhoud.

Koninklijke onderscheiding voor Jakob Bartelds uit 2e Exloërmond

  • door:
  • op:

Orde-van-Oranje-NassauEXLOO – Op 24 maart werd bij Waterschap Hunze en Aa’s afscheid genomen van het oude water-schapsbestuur. Tijdens deze vergadering is de heer Jakob Bartelds uit 2e Exloërmond door zijn goede vriend, de Drentse loco-commissaris van de Koning, de heer Henk Brink Koninklijke onderscheiden. De heer Bartelds is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Loco-commissaris Brink heeft hem de bijbehorende versierselen opgespeld.

De heer Bartelds heeft een lange carrière achter de rug in de waterschapswereld. Eerst als bestuurslid bij het Waterschap Noorderzijlvest en sinds de oprichting in 2000 als lid van het Dagelijks Bestuur bij het omvangrijke Waterschap Hunze en Aa’s. Zijn bestuursstijl is helder, duidelijk en effectief. Hij brengt de werelden van openbaar bestuur, bedrijfsleven en maatschappelijk middenveld op bekwame wijze bij elkaar en weet belangen op een goede manier te benoemen en tegen elkaar af te wegen. De laatste bestuursperioden was zijn bijdrage toegesneden op een verantwoord financieel beleid. Zijn bestuurlijke ervaring stelde hem in staat latente belangentegenstellingen te overbruggen.

Als lid van het Dagelijks Bestuur van het Waterschap acteert de heer Bartelds in verschillende regionale en nationale gremia. Zijn inzet manifesteert zich ook in internationaal verband. Zowel vanuit zijn eigen Waterschap als vanuit de Unie van Waterschappen in Den Haag, draagt hij verantwoordelijkheid voor waterbeheerprojecten over de gehele wereld. Zijn financiële, agrarische en watersysteemkennis maken hem tot een gewaardeerd ambassadeur van Nederlandse waterkennis in andere landen.

De heer Bartelds is een voorbeeldondernemer voor menig collega in de agrarische sector.
Hij heeft zich jarenlang buitengewoon verdienstelijk gemaakt in de belangenbehartiging op Europees, nationaal en regionaal niveau voor de primaire sector. Zijn inzet en toewijding daarvoor gingen ver uit boven hetgeen verwacht zou kunnen worden. Hij heeft veel functies binnen de agrarische sector (en specifiek de akkerbouw) bekleed en met verve, op de voor hem zo karakteristieke wijze, uitgeoefend. Hij heeft resultaten gerealiseerd en veel betekend voor de agrarische sector. De heer Bartelds was jarenlang een betrouwbaar en vooraanstaand lid van de LTO, waarop vertrouwd en gebouwd kon worden: Een waarlijk boegbeeld.

De heer Bartelds is ook politiek actief voor de lokale, regionale en landelijke VVD. Op lokaal gebied is hij betrokken bij de VVD-afdeling van de gemeente Borger-Odoorn. Hij was o.a. voorzitter van de Kandidaatstellingscommissie voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2010 en 2014. Daarnaast is hij al jaren vraagbaak voor de Drentse Statenleden en leden van de Tweede Kamer over zaken die belangrijk zijn voor de leefbaarheid en het belang van de agrarische sector en het waterbeheer. De heer Bartelds heeft in 2010 en in 2014 op de kandidatenlijst gestaan voor de Tweede Kamerverkiezingen. Voor hem is het belangrijk dat betrokken partijen de feiten en eventuele consequenties van besluiten kennen, zodat een goede afweging gemaakt kan worden.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal