Direct naar de inhoud.

Passagiersverbinding van Groningen over Stadskanaal, Emmen en Coevorden richting Duitsland interessante optie

  • door:
  • op:

TreinASSEN / GRONINGEN – De Drentenaren zijn druk bezig om te onderzoeken of er een trein kan gaan rijden van Coevorden met aansluiting op Duitsland. De provincie Drenthe ziet een spoorverbinding voor passagiers van Coevorden naar Duitsland best zitten. Dat zegt gedeputeerde Henk Brink (VVD) in een reactie op de reactivering van het passagiersverkeer op het baanvak Bad Bentheim-Nordhorn-Neuenhaus. Brink ziet gelijktijdig ook een verbinding via Emmen, Stadskanaal naar Groningen zitten.

De regering van Niedersachsen besloot deze week dat er na veertig jaar weer regelmatige passagierstreinen gaan rijden op het spoor van Bad Bentheim naar Neuenhaus, net ten noorden van Nordhorn. Daarvoor trekken de overheden 18 miljoen euro uit. Eind 2018, begin 2019 moeten de eerste treinen gaan rijden over het 27 kilometer lange traject.

Het spoor loopt echter nog 30 kilometer door naar Emlichheim en over de grens naar Coevorden in Nederland. Op dit moment rijden daar nog alleen goederentreinen, maar volgens de Drentse gedeputeerde Brink kan dat over een paar jaar veranderen. “Het is misschien ook verkiezingsretoriek, maar er wordt door veel partijen nu ook gesproken over het doortrekken van het spoor van Stadskanaal naar Emmen. In die combinatie is een doorgaande passagiersverbinding van Groningen over Stadskanaal, Emmen en Coevorden richting het zuiden van Duitsland misschien best een interessante optie.”

[Bron en extra info:  OV Magazine.nl ]



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal