Direct naar de inhoud.

Minister Kamp komt praten over windmolens Veenkoloniën

  • door:
  • op:
In het midden wethouder P. Gelling v/d gemeente Stadskanaal
In het midden wethouder P. Gelling v/d gemeente Stadskanaal

BORGER / STADSKANAAL – Wethouder Peter Gelling van Stadskanaal krijgt zijn zin. Minister Henk Kamp van Economische Zaken reist binnenkort af naar de Drents-Groningse Veenkoloniën om te praten over het geplande Windmolenpark. Onlangs nog sprak de Kanaalster wethouder zijn boosheid uit. Gelling (GBS) vond dat in een advertentie ten onrechte de suggestie was gewekt dat er overleg is gevoerd met zijn gemeente.

Woordvoerster Heleen Haverkort van minister Kamp vond zijn boosheid onterecht. “De gemeente Stadskanaal is reeds geruime tijd betrokken bij het overleg tussen het Rijk, de provincie Drenthe, de initiatiefnemers van het windpark en de betrokken gemeenten”, aldus de woordvoerster vandaag in het DvhN. Volgens Gelling klopt dat wel maar hij antwoord dat aanschuiven bij een bestaand overleg waarbij van alles al is afgesproken iets heel anders is dan meepraten. Hij vindt bovendien de advertentie zo onduidelijk verwoord dat de gemiddelde lezer hiervan denkt dat de strijd al gestreden is.

Minister Kamp laat op zijn beurt weten binnenkort af te reizen naar de Veenkoloniën om te komen praten met alle bestuurders en de bewoners. Wanneer de minister precies komt is nog onduidelijk maar dat zal binnen afzienbare tijd zijn laat de woordvoerster weten.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal