Direct naar de inhoud.

Brief Borger-Odoorn aan minister Kamp: Rijk niet bevoegd

  • door:
  • op:

Logo Borger OdoornBORGER-ODOORN – De grondslag voor toepassing van de Rijkscoördinatieregeling op het windpark is onjuist. Niet het Rijk maar de provincie heeft beslissingsbevoegdheid.

Uit hernieuwde toetsing in opdracht van het college van de bepalingen op grond waarvan het ministerie de Rijkscoördinatieregeling wil toepassen, blijkt dit besluit onjuist. Niet het Rijk maar de provincie is beslissingsbevoegd voor de procedure rond de windparken De Drentse Monden en Oostermoer. De gemeente heeft minister Kamp met een brief d.d. 9 juli 2015 op de hoogte gebracht van deze bevindingen.

Wethouder Freek Buijtelaar: “Wij hebben ervoor gekozen Rijk en provincie in dit stadium in te lichten en niet te wachten tot de officiële procedure voor het Rijksinpassingsplan. De afgelopen periode was voor de inwoners van Borger-Odoorn stressvol. Het ontbreken van draagvlak draagt daar zeker aan bij. We hopen dat we in het vervolg van de procedure met de provincie tot een goed overleg kunnen komen, waarin de belangen van onze inwoners en dit gebied beter meegewogen worden dan tot dusver het geval is geweest.”

De nieuwe inzichten ontstonden kort nadat het college van Borger-Odoorn zijn voorkeur had bekendgemaakt om de behandeling van de omgevingsvergunning (o.a. bouw- en milieuvergunning) zelf op te pakken Dit naar aanleiding van de formele vraag hierover van het ministerie. Nu de minister niet bevoegd is speelt deze vraag niet meer.

Draagvlak
In de verdere procedure zullen Borger-Odoorn en Aa en Hunze gezamenlijk blijven optrekken.
Daarbij zullen we naar het provinciebestuur blijven benadrukken dat de bewoners serieus moeten
worden genomen.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal