Direct naar de inhoud.

Nog één damhertje uit de dierenweide niet gevonden

  • door:
  • op:

DSC_9508STADSKANAAL – Eén van de damhertjes, die deze week zijn ontsnapt uit de dierenweide aan de Gooilandlaan in Stadskanaal, is nog niet gevonden. Het kalfje houdt zich waarschijnlijk schuil in de bosjes dichtbij de dierenweide.

Vandalen hebben in de vroege woensdagochtend het hek van de dierenweide vernield, zodat tien van de twaalf herten ontsnapten. Diezelfde dag werden zeven dieren gevangen en teruggezet. Donderdag werden nog twee dieren gered.

Overleven
Volgens beheerder Jasper Poot van de dierenweide kan het diertje wel overleven. ‘Er zijn overal vijvers en sloten, waar hij uit kan drinken. En hij eet al gras en bladeren, dus kan hij zichzef wel redden. Maar hij mist wel de belangrijke moedermelk.’

Geluiden en roepen
Poot denkt dat het kalf zich schuilhoudt vlakbij de dierenweide. ‘Herten communiceren door middel van geluiden, dus de moeder en het kalf zullen elkaar roepen.’ Toch zal het diertje niet makkelijk te vinden zijn, omdat hij klein is en door zijn kleur makkelijk, in de bosjes, over het hoofd te zien is.

Verdachten
Poot laat in het midden of er al iets meer bekend is over de daders.

[Bron: RTV Noord]



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal