Direct naar de inhoud.

Hoe veilig is de gemeente Stadskanaal ?

  • door:
  • op:
Gemeentehuis Stadskanaal. (F: RTVS)
Gemeentehuis Stadskanaal. (F: RTVS)

STADSKANAAL – De Veiligheidsmonitor 2015 is vorige week van start gegaan. Hoe veilig is uw buurt? Bent u de afgelopen 12 maanden slachtoffer geweest van een misdrijf? Hoe tevreden bent u over de politie? Dit zijn enkele van de vragen die in het kader van Veiligheidsmonitor worden gesteld aan circa 600 inwoners van de gemeente Stadskanaal.

De Veiligheidsmonitor is een onderzoek naar criminaliteit, onveiligheid, overlast in de buurt, en het optreden van gemeente en politie. Dit onderzoek wordt op gemeentelijk en op landelijk niveau uitgevoerd. Het gemeentelijk onderzoek start deze week; de resultaten worden in maart 2016 verwacht. De gemeente gebruikt de uitkomsten van dit tweejaarlijks terugkerend onderzoek bij het vormgeven en evalueren van haar veiligheidsbeleid. Het onderzoek wordt uitgevoerd door I&O Research, in nauwe samenwerking met het Centraal Bureau van de Statistiek.

Burgemeester Galama benadrukt het belang van de Veiligheidsmonitor: “Het is essentieel dat we weten wat onze inwoners van de veiligheid en leefbaarheid in de gemeente/regio vinden. Daarmee kunnen we het beleid beter afstemmen op hun wensen en ervaringen”.

Deelnemers aan het onderzoek krijgen per post een uitnodiging van I&O Research om de vragenlijst van de Veiligheidsmonitor in te vullen op internet. Het is volgens het gemeentebestuur belangrijk dat zoveel mogelijk van de burgers die benaderd worden meedoen aan het onderzoek. Alleen bij hoge deelname ontstaat een goed beeld van de veiligheidssituatie in onze gemeente.

[Bron: gemeente stadskanaal.nl]



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal