Direct naar de inhoud.

Taakstraf voor veroorzaken dodelijk ongeluk in Stadskanaal

  • door:
  • op:

Vrouwe JustitiaSTADSKANAAL – Een taakstraf van 150 uur en vijf jaar het rijbewijs kwijt. Dat is de straf die de Groningse rechtbank oplegde aan de 56-jarige man uit Alteveer die vorig jaar in het centrum van Stadskanaal een fietsster dood reed. De straf viel lager uit dan de geëiste taakstraf van 240 uur. Dat komt omdat de officier van justitie vond dat er sprake was van roekeloos rijgedrag. De rechtbank noemt het zeer onvoorzichtig.

Geestelijk beperkt
De man, die een geestelijke beperking heeft, reed op de drukke maandagmiddag van 13 oktober vanaf de Korte Hemenweg, waar hij op de parkeerplaats een andere auto ramde, door het voetgangersgebied richting de Hoofdstraat. Toen hij die opdraaide en daarbij de binnenbocht nam, botste hij op de 78-jarige vrouw op de fiets. Zij overleed ter plekke.

In de war
De man zei tijdens de zitting dat het voor hem voelde alsof zijn gas- en rempedaal niet meer werkten. Uit onderzoek bleek dat er technisch niets mis was met de auto. De rechtbank ging er vanuit dat de dollemansrit werd veroorzaakt doordat de man, in emotionele toestand, niet meer goed wist wat hij deed.

Rijverbod
Volgens de rechters is het onverstandig dat de man, vanwege van zijn beperking, snel weer in de auto stapt en legde daarom het rijverbod voor vijf jaar op. Maar het is maar de vraag of de man ooit nog zijn rijbewijs terugkrijgt. Het CBR heeft de zaak ook in behandeling en kan besluiten zijn rijbewijs helemaal niet meer terug te geven.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal