Direct naar de inhoud.

Meest complete kunst & cultuurcursus van Nederland in Stadskanaal

  • door:
  • op:

KunstSTADSKANAAL – Instituut Dante biedt in de ’t Kruispunt in Stadskanaal de breedst opgezette cursus Kunst en Cultuur van Nederland. Deze cursus, bekroond met de Westfriese Europaprijs 2015, betekent een fascinerende ontdekkingsreis langs de interessantste Europese cultuuruitingen van rond 1800. Het is de tijd van de Romantiek; een scharnierpunt in onze culturele geschiedenis. Schilderkunst, beeldhouwkunst, mode, filosofie, architectuur, literatuur, toneel, dans, muziek, beeldhouwkunst, toegepaste kunsten en geschiedenis in één complete cursus. Overeenkomsten en (regionale) verschillen in de diverse culturele uitingen komen samen in de aangeboden lesstof. De cursus wordt gegeven door drs. Harry Velema, een gedreven en deskundig docent met een lange ervaring.

 

Romantiek
Het eind van de achttiende en begin van de negentiende eeuw is een tijd van grote veranderingen. Napoleon, Het Wener Congres, de Industriële Revolutie, het begin van de Romantiek en de toenemende invloed van de burgerij brengen grote veranderingen met zich mee. De Romantische kunstenaar en de Moderne Tijd kondigen zich aan. Grote namen als Goethe, Turner, Schiller, Jane Austen, Beethoven, de Gebroeders Grimm en Caspar David Friedrich zijn actief. Naast het genie van de kunstenaar leveren de natuur, de geschiedenis, het volk en het nationalisme nieuwe inspiratiebronnen. De cultuur van vandaag wordt begrijpelijk door de ontwikkelingen van toen. De cursus wordt afgesloten met een excursie naar Rome voor belangstellenden.

Meer informatie? Kom langs in ’t Kruispunt op maandag 7 september (10.00 -12.00 uur) De Wilgen 1 in Stadskanaal. Voor informatie en een folder: 06- 53649695 of surf naar www.instituutdante.nl



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal