Direct naar de inhoud.

Lokale ondernemers sturen brief naar Den Haag

  • door:
  • op:
Jan Nieboer vecht tegen de windmolens (F: RTVS)
Jan Nieboer vecht tegen de windmolens (F: RTVS)

NIEUW BUINEN – De Ondernemersvereniging Buinermond heeft een brief verzonden aan de leden van de vaste Kamercommissie Economische Zaken. De reden van de brief was de televisie uitzending gisterenavond van het programma De Monitor op NPO 2.  De brief is ook naar onze redactie gezonden en daarom laten wij deze hier in het geheel lezen. De brief was vergezeld met het bericht over het zonnepark.

 

 

Geachte leden van de Vaste Kamercommissie Economische Zaken,

Het KRO/NCRV televisieprogramma De Monitor (http://demonitor.ncrv.nl) heeft zondagavond 4 oktober uitgebreid aandacht besteed aan de plannen voor het realiseren van windmolenparken, met speciale aandacht voor het mega windpark in de Drentse Veenkoloniën. Het programma gaf een onthutsend beeld van het ondemocratisch proces waarvan hierbij sprake is. Wij hebben het als veelzeggend beschouwd dat de minister geen commentaar wilde geven en zelfs weg liep. Hoogleraar bestuursrecht prof. Bröring (RUG) stelt in de uitzending: “De boel was al in kannen en kruiken en toen zijn er wat voorlichtingsbijeenkomsten geweest. Het waren niet eens echte inspraakbijeenkomsten. Veel informatie is gewoon achtergehouden, er was geen transparantie. De bewoners hebben gelijk, de inspraak stelt hier niks voor.” Wellicht zijn belangrijkste conclusie: “Dit hele traject is een groot voorbeeld van onfatsoenlijk bestuur.” In de uitzending heeft ook de Natuur en Milieu Organisatie Drenthe afstand genomen van de gang van zaken.

Wij zenden u deze mail als gezamenlijke ondernemers in de Kanaalstreek en de Drentse Monden (250 ondernemers verenigd in De Vereniging van Bedrijven in de Kanaalstreek (VVBK) en de Ondernemersvereniging Buinermond). Al eerder hebben wij u voorgelegd dat wij ons ernstig zorgen maken over de ons inziens desastreuze economische en sociaal maatschappelijke gevolgen van de komst van dit mega windpark. Om die reden hebben wij een alternatief plan ontwikkeld waar wel draagvlak voor is, waarmee de benodigde megawatts duurzame energie worden gerealiseerd en dat een belangrijke meerwaarde voor de regio kan opleveren: Het Solar Park Veenkoloniën. Meer informatie treft u aan in de bijlage.

Wij doen een dringend beroep op u als volksvertegenwoordigers in te grijpen in deze onaanvaardbare gang van zaken. Wij vragen u met klem de minister te sommeren een streep te zetten door het mega windpark en daarvoor in de plaats initiatieven te ontwikkelen voor de realisering van het Solar Park Veenkoloniën.

Hoogachtend

 



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal