Direct naar de inhoud.

PvdA afdelingen houden cursus lokale politiek

  • door:
  • op:

Jan-Willem van de Kolk
Jan-Willem van de Kolk

WINSUM – De PvdA-afdelingen in de Noord-Groninger gemeenten Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond houden een cursus over lokale politiek. In zeven bijeenkomsten komt vrijwel alles aan de orde waarmee lokale politici te maken krijgen. De cursus start in januari en is niet partijgebonden en dus bedoeld voor iedereen, die meer wil weten over het reilen en zeilen van gemeentebesturen.

In de cursus staat het werk van raadsleden, wethouders en de burgemeester centraal. Ook maken de cursisten kennis met andere overheden waar de gemeenten mee te maken hebben. Zo staan er bezoeken gepland aan Provinciale Staten van Groningen en de Tweede Kamer in Den Haag. Eén keer per maand komen de cursisten bij elkaar. De cursus duurt tot aan de zomervakantie. De eerste cursusavond vindt plaats op woensdagavond 20 januari van 19.30 tot 21.30 uur in Jacobijnenhuis in Winsum.

De cursus wordt geleid door Jan-Willem van de Kolk, wethouder in Bedum en oud wethouder Stadskanaal. Hij wordt hierbij ondersteund door Esther van Dijken, fractie assistent van de afdeling PvdA in Winsum/fractiemedewerker PS Groningen. Deelname aan de cursus kost 25 euro; de reiskosten naar Groningen en Den Haag zijn daarbij inbegrepen. Opgave kan via pollokaal@gmail.com en 06-17010980. Van de Kolk laat weten dat ook ‘Knoasters’ welkom zijn.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal