Direct naar de inhoud.

SamenOud dagen in het teken van veiligheid

  • door:
  • op:

SamenOud dag StadskanaalSAMEN OUD – Op 19, 20, en 24 november hebben meer dan 200 ouderen deelgenomen aan de halfjaarlijks SamenOud dagen in Veendam, Stadskanaal en Pekela. Ouderen hebben informatie gekregen over veiligheid in en om het huis onder het genot van een high tea.

SamenOud geeft stof tot nadenken over veiligheid
De nieuwe deelnemers van SamenOud werden speciaal welkom geheten. Onder het genot van een high tea konden de deelnemers van SamenOud in Veendam, Stadskanaal en Pekela ervaring op doen met verschillende aspecten van veiligheid. De brandweer en politie vertelden over brandveiligheid en veiligheid in en om het huis door de brandweer en politie. Andere onderwerpen waren bankieren, veilig uitgaan en valpreventie. Reacties van de deelnemers: “Het is goed eens stil te staan of alles wel veilig is in huis, ik ga er van uit dat er niet zomaar iets gebeurt maar ik ben nu wel voorbereid.” “Ik neem mij voor toch wat meer te gaan bewegen, dat is toch wel belangrijk zeker de winterdag”.

Met een aantal oefeningen, een ervaring rijker en met een tas vol informatie gingen de deelnemers tevreden weer naar huis. Voor veel ouderen was het een informatief dagje uit en het feit dat ze als SamenOud deelnemer persoonlijk zijn uitgenodigd gaf een band met elkaar. Dankzij de inzet van vele vrijwilligers kan de organisatie terugblikken op leerzame en gezellige dagen.

Over SamenOud
SamenOud is een programma waarin Zorggroep Meander, Tinten welzijnsgroep en 16 huisartsenpraktijken in Stadskanaal, Veendam en Pekela wordt gewerkt met een nieuwe aanpak van de ouderenzorg. Er wordt sterk ingezet om de eigen kracht van ouderen te versterken en te stimuleren dat ouderen regie houden over hun eigen situatie. Een deel van de ouderen die aan dit programma mee doen, krijgen daarvoor een huisbezoek van een wijkverpleegkundige of ouderenadviseur, maar het merendeel redt zich nog uitstekend.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal