Direct naar de inhoud.

Provincie geeft positieve zienswijze herindeling Midden-Groningen

  • door:
  • op:
herindelingen gemeenten
Herindeling Midden Groningen (paars) nu ook een feit. (F: RTV1)

GRONINGEN – Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen geven een positieve zienswijze over de herindeling van de nieuwe gemeente Midden-Groningen. De gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde willen per 1 januari 2018 samen opgaan in de nieuwe gemeente Midden-Groningen. De provincie stuurt het herindelingsadvies nu voor akkoord naar minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Als de Tweede en Eerste Kamer ook instemmen met de herindeling, is de fusie op 1 januari 2018 een feit.

De gemeenteraden van Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde stelden op 26 april alle drie het herindelingsadvies Midden-Groningen vast. Daarmee gaven zij definitief aan te willen fuseren per 1 januari 2018. De gemeenteraden stemden tijdens de raadsvergaderingen in met ‘het Kompas’, de strategische visie van de nieuwe gemeente en ze bekrachtigden ook de nieuwe naam: Midden-Groningen. Deze naam kreeg ook verreweg de meeste stemmen van de inwoners. Het herindelingsadvies werd vervolgens voor een zienswijze voorgelegd aan de provincie.

Besluitvorming
Gedeputeerde Patrick Brouns, Portefeuillehouder voor Herindeling, is blij met de voortvarende besluitvorming van de drie gemeenten. “Mooi dat de gemeenten er zo snel met elkaar zijn uitgekomen en dat de keuze voor nieuwe gemeente gedragen wordt door de bevolking. Door de herindeling kan de nieuwe gemeente krachtiger opereren.”



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal