Direct naar de inhoud.

‘Het wezen van de kat’ in het Streekhistorisch Centrum

  • door:
  • op:

Reflection II door Ietje Röhr
Reflection II door Ietje Röhr
STADSKANAAL – Vanaf woensdag 1 juni exposeert Ietje Röhr met haar schilderijen in het Streekhistorisch Centrum te Stadskanaal. Hier zal zij recent werk tentoonstellen, waarin katten de hoofdrol spelen.

In maart hield Ietje Röhr een lezing in het SHC over de ‘Kat in de geschiedenis, kunst en heden’. Daar komt deze expositie nu uit voort, waar ze haar eigen werk toont.

Zij heeft al vanaf haar vroegste jeugd een voorliefde voor katten, die sinds haar opleiding een voortdurende inspiratiebron vormen: “In mijn atelier staan 5 ezels op een rij. Op elke ezel staat een doek waarop katten in verschillende stadia geschilderd zijn. Ik heb iets met katten. Ik heb zelf katten van verschillende rassen . Katten zijn fascinerende dieren. Ik probeer ieder detail van dit dier te ‘vangen’. Het is niet zo dat het alleen maar een mooi plaatje moet worden maar ik wil het karakter van de kat ‘pakken’.” Haar werk onderging verschillende ontwikkelingen. Na een periode van abstractie werkt ze sinds enige jaren weer figuratief en beeldt zij de kat realistisch uit is in allerlei situaties.

Behalve zelf schilderen en tekenen geeft Ietje Röhr haar passie ook door aan anderen. Sinds 1988 staat ze voor de klas en geeft veel cursussen, vooral portret tekenen. Ze maakt ook kattenportretten in opdracht. Dit kan in verschillende technieken en materialen worden uitgevoerd, zoals aquarel, houtskool, potlood & kleurpotlood, acryl op papier of acryl op doek.

Info
Datum: van 1 juni tot en met 15 juli 2016, dinsdag tot en met vrijdag van 13.00-17.00 uur, en de eerste zondagen van de maand: 5 juni en 3 juli van 14.00-17.00 uur. Daarbuiten op afspraak.
Plaats: Streekhistorisch Centrum Stadskanaal, Ceresstraat 2, 9502 EA Stadskanaal. Tel. 0599-612649;
Entree: € 3,00 p.p., kinderen tot en met 16 jaar gratis.

www.streekhistorischcentrum.nl



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal