Direct naar de inhoud.

Nationale Nachtvlindernacht 3 en 4 juni in Ter Wupping

  • door:
  • op:

(F: wikipedia)
(F: wikipedia)
TER WUPPING – Op vrijdag 3 en zaterdag 4 juni wordt de Nationale Nachtvlindernacht gehouden bij Staatsbosbeheer in Ter Wupping. Liefhebbers van deze bijzondere diertjes en andere belangstellenden kunnen zich bij de boswachterij aanmelden.

Een nachtvlinderexcursie is een spannende gebeurtenis, want wie gaat er nu midden in de nacht het bos in, gewapend met een pot stroop? Wie spant er een laken in zijn achtertuin en zet er een felle lamp bij? Geen idee? Nachtvlinderonderzoekers vinden dit soort zaken heel gewoon. Ze doen het om beestjes met namen als agaatvlinder, huismoeder, rood weeskind en windepijlstaart te lokken. Nieuwsgierig geworden? Beleef het mee tijdens de Nationale Nachtvlindernacht bij Staatsbosbeheer in Ter Wupping.

Informatie en aanmelding
Tijd: 21.30 – 0.00 uur
Parkeren: Nabij de brug over het Mussel-Aa-kanaal West, kruising Ter Wuppingerweg en Kolonel Blondeelweg. Vanaf de parkeerplek wordt gezamenlijk naar de nachtvlinderlocaties gelopen.
Aanmelden bij de boswachterij via telefoonnummer 0599-340420 of e-mail a.epping@staatsbosbeheer.nl

De Nachtvlindernacht wordt georganiseerd door De Vlinderstichting in samenwerking met de Werkgroep Vlinderfaunistiek van EIS-Nederland. Het doel is zoveel mogelijk mensen op een spannende manier kennis te laten maken met nachtvlinders en tegelijkertijd gegevens van nachtvlinders te verzamelen.

(Ingezonden)



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal